Hasiči zlikvidovali požiar kamiónu, ktorý prevážal rôzne chemické látky

26.02.2011 Svidník

Svidník 26. februára (TASR) - Príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) sa dnes v katastri mesta Svidník podieľali na likvidácii požiaru moldavského kamióna, ktorý prevážal rôzne chemické látky.
Oheň spôsobil škodu predbežne stanovenú na hodnotu 10.000 eur.
"Na mieste udalosti bolo zistené, že ide o požiar pneumatík na zadnej náprave ťahača kamiónu, ktorý riadil vodič z Moldavska. Požiar sa rozšíril po výbuchu palivovej nádrže, " informoval TASR Pavol Klabník z Krajského riaditeľstva HaZZ v Prešove.
"Po kontrole prepravovaného nákladu a komunikácii s vodičom sa zistilo, že na voznej ploche návesu sa nachádza alkohol, pesticídy, fosfáty a iné nebezpečné látky, ktoré v prípade rozšírenia požiaru mohli ohroziť životné prostredie, ako aj život zasahujúcich príslušníkov HaZZ, " doplnil Klabník.
Na miesto udalosti preto vyslali podľa jeho slov aj ekovozidlo z Okresného riaditeľstva HaZZ v Prešove a chemickú jednotku humenskej záchrannej brigády. "Po uhasení požiaru a obhliadke ložnej plochy sa zistilo, že došlo k poškodeniu niektorých obalov s prepravovanými látkami, " povedal Klabník.
Hasiči preto s použitím ochranných oblekov a dýchacích prístrojov preložili tuhé látky do igelitových vriec a naftu z poškodenej nádrže prečerpali do pripravených sudov.
"Pri zásahu nedošlo k zraneniu príslušníkov HaZZ ani úniku látok do okolia. Zranenia neutrpel ani vodič kamiónu, " uzavrel Klabník.
 

Vyberte región